- Deneme sınavlarında rutin şekilde izlediğiniz sınav stratejisini gerçek sınav anında da uygulayın. Sınava hangi testle başlıyorsanız onunla başlamaya devam edin.
- Toplu şekilde kodlama yapma hatasına düşmeyin. Soruyu çözer çözmez optik forma işaretlemenizi yapın. Hem zaman kaybını önlemeniz hem de kaydırma yapma riskini ortadan kaldırmanızı sağlayacaktır.
- Uzun sorulardan korkmanıza gerek yok. Bu tür sorular daha çok veri ve ipucu bulundurduğu için esasında çözmesi daha kolay sorulardır.
- Bir soru ile inatlaşma hatasına düşmeyin. Moralinizi bozmak ve zaman kaybetmekten başka bir işe yaramaz. Çoğu zaman sonradan geri dönüp baktığınızda çözümün çok basit olduğunu görürsünüz.
- Turlama tekniği sayesinde kolay soruları hızlıca çözüp bitirir, sınavın büyük kısmını tamamlar ve kalan sürede zor sorulara yoğunlaşabilirsiniz.
- Soru köklerini dikkatli okumak sizi binlerce adayın önüne çıkartacaktır.
- Paragraf veya öncüllü sorularda önce soruyu sonra paragrafı ve öncülleri okuyun. Bu sayede paragrafta aradığınız şeyin ne olduğunu bilirsiniz.
- Anlamadığınız soru olduğunda 10-15 saniye kadar dinlenmek, soruyu hemen yeniden okumaktan daha mantıklı bir çözüm olabilir.
- Tüm seçenekleri okumadan asla işaretleme yapmayın. Çeldiricilere düşmeyin.
- Sayısal testlerde işlem yaparak çözme yoluna gidin.
Kaynak: guneybasak