Temelinizin olmadığını düşünüyorsanız aslında aklınızdaki en önemli soru ”Nereden başlamalıyım?” olmuştur. Nereden ve nasıl olursa olsun en kısa sürede başlamalısınız. İster çalışma kitaplarından, ister internetten izleyebileceğiniz online videolardan, isterseniz de kötü olduğunuzu düşündüğünüz derslerden özel kurs almaya başlamalısınız. YKS TYT, AYT konuları listesine bakarak bile başlayabilirsiniz. Hangi konulardan sorumlusunuz, hangi konulardan daha çok soru çıkıyor bunları bilmelisiniz. Ne kadar kısa zamanda çalışmaya başlarsanız daha fazla başarıya ulaşacaksınız.
ÇALIŞMAYA ODAKLANIN
Kabul edin ki daha şimdiden masa başında oturup saatlerce ders çalışma fikri size zor geliyor. Oysa ki kendinizi bu düşünceye adapte etmek yerine ders çalışmaya odaklanabilirsiniz. Önünüzde uzun bir süreç var. Bu nedenle ilk günlerde 1-2 saatlik çalışmalarla başlayıp, yaklaşık birkaç hafta sonra çalışma saatlerinizi 3-4 saate çıkarabilirsiniz. Dahası bu işin sırrı çok çalışmada değil, verimli çalışmaktadır. Saatlerce ders başında oturmak yerine günde birkaç saatinizi derslerinize ayırarak gerçekten istekli ve verimli bir şekilde çalışmanızı öneririz. Uzun saatler çalışmayı sevmiyorsanız her gün düzenli bir şekilde 3-4 saat verimli çalışıp kalan vaktinizi dilediğiniz gibi geçirebilirsiniz. Tabi çalışma saatleri sizin hedeflerinize göre değişiklik gösterecektir. Üniversitelerin taban puanlarını, bölümlerini, başarı sıralamalarını öğrenin. Araştırmalarınızı yaparak kendinize gerçekçi bir hedef belirleyebilirsiniz.
YKS ÇALIŞMA TAKTİKLERİ
Temelinizin olmadığını düşünüyorsanız mutlaka sıfırdan başlamalısınız. Bunu özellikle de sayısal derslerde uygulamanız gerekmektedir. Konu çalışmaya baştan sona doğru gitmelisiniz. Çünkü sayısal derslerde ilk konuları anlamadığınız sürece diğer konularda başarı yakalamanızın imkanı yok.
Birden fazla kaynak edinmenizde fayda var. Bir konuyu en az iki kaynaktan çalışarak o konuda daha detaylı bilgi edinebilir, farklı kaynaklardan çalışma sayesinde birinde olmayan bilgiyi diğer kaynaktan sağlamış olabilirsiniz.
Konu çalıştıktan sonra mutlaka soru çözün. Bu yöntem sayesinde öğrendiklerinizi test edecek, bilgilerinizin kalıcılığını artırmış olacaksınız.
Haftada en az 1 veya 2 deneme çözmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede çalıştığınız konulardaki eksiklerinizi görmüş olacaksınız.
Kendinize ait bir çalışma programı mutlaka olmalı. Kendinize günlük ve haftalık programlar yaparsanız daha verimli bir şekilde ilerleyeceksinizdir.
Kaynak: unirehberi